Wat is stomen?

Voor het reinigen is “stomen” niet de juiste benaming; Dit moet eigenlijk chemisch reinigen zijn.  Het chemisch reinigen gebeurt in gesloten machines, te vergelijken met een soort grote wasmachines. Het vuil en de vlekken worden verwijderd met zeep en een oplosmiddel(geen water). Dit oplosmiddel  is zacht van aard en beschermt kwetsbare materialen waardoor de stof niet gaat krimpen of vervilten. Stoom wordt gebruikt bij de afwerking: het strijken en persen.

Slijt mijn kleding van stomen?

Nee, integendeel: regelmatig laten reinigen van uw kledingstuk voorkomt slijtage. Juist het vuil dat (te lang) in de stof blijft veroorzaakt slijtage.

Gaan alle vlekken eruit?

Natuurlijk doen wij onze uiterste best om alle vlekken te verwijderen.. Soms lukt het ons, ondanks al onze inspanningen, helaas niet om een vlek te verwijderen.

Geven jullie garantie op reiniging?

Natuurlijk staan wij in voor ons vakmanschap. Klanttevredenheid staat bij ons hoog in het vaandel. Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Textielreinigers  (Netex) , de branchevereniging voor textielreinigers. Indien u een klacht heeft zijn de voorwaarden van de Netex een leidraad voor ons. Wij zullen er alles aan doen om het niet zover te laten komen, maar voor klachtenbehandeling zijn wij aangesloten bij Netexcare beoordeling door Onafhankelijke Klachten Beoordeling

In mijn te reinigen artikel zit geen wasetiket. Is dit erg?

Het wasetiket wordt door de leverancier op het textiel aangebracht om te voorkomen dat er een verkeerde reinigingsmethode wordt toegepast. Zonder etiket is reiniging echter voor uw eigen risico

Moet ik eerst zelf de vlek behandelen?

Het is beter om niet eerst zelf de vlek te behandelen. Vaak dringt de vlek dan dieper in de vezel; het zal voor ons moeilijker worden om de vlek dan geheel te verwijderen.

Waarom krijgt de stomerij zo’n een mooie plooi in de broek en lukt mij dat niet?

De stoom die de stomerij gebruikt is minder vochtig, de broek is dus sneller droog, tevens wordt de stoom direct afgezogen zodat een scherpe vouw ontstaat.